

İster satış ofislerimizde yüz yüze, ister dijital satış ofisimizde online olarak projelerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurup bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.
<p>Melsa Çengelköy’de Yatırım Yapmak İçin Neden Doğru Zaman?<br /> 2025 yılının ilk 6 ayına dair yayımlanan güncel Ende...
2025 yılına girerken gayrimenkul sektörü hızlı bir değişim sürecinde. Konut alıcıları artık sadece bir ev satın almıyor, aynı zamanda yaşam kalitelerini artıracak doğru yatırımı yapmak istiyorlar. Ancak bu süreçte birçok kişi bazı hatalar yapabiliyor. İşte konut alırken sık yapılan hatalar ve bu hatalardan nasıl kaçınmanız gerektiği:
Gayrimenkul sektörü, 2025 yılına girerken önemli bir dönüşüm sürecinde. Konut alıcılarının beklentileri değişiyor; artık sadece bir ev almak değil, yaşam kalitesini artıran, teknolojik ve sürdürülebilir çözümler sunan projeler ön planda.
1 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklikle, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’te önemli bir düzenleme yapıldı. Bu değişiklikle birlikte, tüm apartman, site ve tesisler için yangın güvenliği ekipmanlarının temini ve acil durum ekiplerinin oluşturulması artık yasal bir zorunluluk haline geldi.
Son yıllarda gayrimenkul sektöründe sıkça karşılaşılan, satış bedellerinin tapuda düşük gösterilmesi uygulamasına yönelik yeni düzenlemeler gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bu düzenleme ile taşınmaz alım satımlarında gerçek değerlerin beyan edilmesi artık zorunlu hale geliyor.
Türkiye’de kentsel dönüşüm projeleri, özellikle büyük şehirlerde depreme dayanıklı yapılaşma ve modern yaşam alanları oluşturmak için hızla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2025 yılında açıkladığı yeni teşvikler ise gayrimenkul sektörüne ciddi bir ivme kazandırdı.
Melsa Çengelköy, İstanbul’un jeolojik olarak en güçlü bölgelerinden birinde, kayalık zemin üzerine inşa edilmektedir
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, taşınmazların değerleme süreçlerinde şeffaflık ve adalet sağlamak amacıyla önemli bir adım attı. Değer Bilgi Merkezi ile birlikte hayata geçirilen yeni sistem, Türkiye'nin tamamında güvenilir, erişilebilir ve güncel taşınmaz değerleme altyapısını kurmayı hedefliyor.
Kentsel dönüşüm süreçlerini ivmelendirmek ve daha sürdürülebilir yaşam alanları yaratmak hedefiyle hazırlanan Yeni Kentsel Dönüşüm Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Bu yeni yönetmelik, özellikle riskli yapıların tespiti ve bu yapıların dönüşüm süreçlerinin çok daha etkili ve süratli bir şekilde yürütülmesini hedefliyor.
Gayrimenkul sektöründeki dijital dönüşüm rüzgarı hız kesmeden esmeye devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde hayata geçirilen yeni bir uygulama ile tapuda işlem yapmak isteyen vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlanıyor. Artık fiziksel kimlik kartı taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor; işlemler dijital kimlik doğrulaması ile güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa hayata geçirdiği Değer Bilgi Merkezi (DBM) projesi, gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün sinyallerini veriyor. Yapay zeka teknolojisiyle desteklenen bu dijital sistem, taşınmazların gerçek piyasa değerlerinin objektif, şeffaf ve güvenilir bir şekilde belirlenmesini amaçlıyor.